Ons verhaal

Jotte Willem & Ahmed Ben Brahim

Topwerkgever

Op alle afdelingen kennen ze ons en zien ze ons graag komen.

Ahmed Ben Brahim

Je helpt mensen uit de nood en maakt zo het verschil.

Ahmed Ben Brahim – bewakingsagent

Ik kwam net van de schoolbanken toen ik meedeed aan de selectieproeven voor de bewakingsdienst van het UZ Gent. Dat is zes jaar geleden intussen. Ik had wel een idee van het soort werk dat ik hier zou doen. Maar bij de job komt toch meer kijken dan ik eerst dacht.

Als bewakingsagent sta je in voor de veiligheid van patiënten, bezoekers en personeel. Daar horen de evidente opdrachten bij zoals de ingangen controleren, de verkeersstromen in goede banen leiden, de politie verwittigen bij diefstal. Maar we worden ook opgeroepen bij gevallen van agressie. Soms zijn het bezoekers die de pedalen verliezen, soms zijn het patiënten. Als medewerkers vrezen dat een situatie escaleert, kunnen ze op ons rekenen. Binnen enkele minuten staan we ter plaatse.

Zo komen we ook geregeld bij verpleegkundige Jotte op de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar gaat het vaak om jongeren die door hun aandoening in overdrive gaan en gewelddadig worden. Je moet goed weten hoe je zo een situatie aanpakt. We krijgen daar ook opleidingen voor. Welke taal gebruik je om met de agressor te spreken? Hoe stel je je op? De beste leerschool blijft natuurlijk de praktijk. Ik heb veel geleerd door mee te lopen met meer ervaren collega’s.

Ik hou van mijn job omdat elke dag anders is. Bij het begin van mijn shift weet ik niet wat er allemaal op mijn pad zal komen. En als bewakingsagent kun je echt een verschil maken, mensen uit de nood helpen. Op alle afdelingen kennen ze ons en zien ze ons graag komen!

Solliciteer via www.uzgent.be/jobs.