Topwerkgever 

Tevreden, gemotiveerde en gezonde medewerkers vormen de basis van een klantvriendelijke en kwaliteitsvolle zorgverlening. Het UZ Gent investeert dan ook in de professionele ontwikkeling en het welzijn van elke medewerker. Arts Karel Claes en hoofdverpleegkundige Stijn Witdouck maken hun ambities waar.

Hoofdverpleegkundige aan het woord

Stijn Witdouck

Je krijgt een hele waaier aan opleidingen die je op de functie helpen voorbereiden.

Hoofdverpleegkundige aan het woord

Stijn Witdouck

Stijn Witdouck is hoofdverpleegkundige van het Brandwondencentrum van het UZ Gent.

Na drie jaar als verpleegkundige op Intensieve zorg in het UZ Gent, voelde ik dat het tijd werd voor iets anders. Ik wilde blijven werken met de kritieke patiënt, maar tegelijk leek leiding geven wel iets voor mij. Tijdens mijn stage op het Brandwondencentrum was ik voor het eerst in aanraking gekomen met de specifieke verzorging van brandwondenpatiënten. Dus toen de functie van hoofdverpleegkundige in het Brandwondencentrum vrij kwam, ben ik —met twee voeten vooruit— gesprongen.

Een hoofdverpleegkundige is bezig met een hele resem taken: bestaffing, budgetten, beleid, materiaalbeheer … Dat was allemaal nieuw voor mij. In het UZ Gent word je bij zo’n carrièreswitch goed ondersteund. Je krijgt een hele waaier aan opleidingen die je op de functie helpen voorbereiden. Tegelijk heb ik er bewust voor gekozen om betrokken te blijven bij de patiënten. ‘s Ochtends probeer ik aanwezig te zijn bij de overleg-aan-bed-momenten waarop chirurgen, verpleging en zorgcoördinatoren de stand van zaken met elkaar en met de patiënt bespreken.

In het Brandwondencentrum is ieders stem belangrijk. Wat iemands functie ook is, we spreken met elkaar als gelijken. En dat vind ik heel belangrijk. De expertise en de inbreng van elke medewerker worden hier naar waarde geschat. Ik ben ervan overtuigd dat die manier van werken ook een betere zorg oplevert. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om hoofdverpleegkundige te worden. De job ligt mij enorm. Toch geloof ik ook in het feit dat je jezelf altijd moet blijven uitdagen. Als er te veel routine in sluipt, is dat niet goed voor jezelf en niet goed voor de afdeling. Gelukkig is het UZ ook groot genoeg om voor jezelf steeds nieuwe uitdagingen te vinden. Maar dat is nu zeker nog niet aan de orde. Met deze job ben ik nog een hele tijd zoet!

Solliciteer via www.uzgent.be/jobs.

Lees het verhaal van Karel Claes